Hvad vil vi med Albertslund centrum?

  • Albertslund Centrum skal være åbent og grønt - ligesom Albertslund.
  • Stop kontruktionen af flere højhuse.
  • Glem drømmene om centrum fyldt med specialbutikker
  • Borgerne skal indtage Albertslund Centrum
  • Ikke mere magt over Albertslund i hænderne på kapitalfonden

Billede af Leif Jørgensen - Own work, CC BY-SA 4.0, Link


Albertslund Centrum er byens navle og byens ansigt - det første man ser når man står af toget. Det er trist, og synd for Albertslund - og Albertslunds ansigt udadtil. Albertslund er nemlig meget mere end centrums betonbygninger.

Hvorfor er det vi accepterer, at byens kerne mest af alt minder om et forfejlet eksperiment i dårlig sovjetisk byplanlægning? Hvorfor er det vi accepterer at Albertslund Centrum langsomt lider samme skæbne som en butiksdød hovedgade i en provinsby i udkantsdanmark?

Hvis den nuværende udvikling i Albertslund Centrum fortsætter, så vil der på sigt ikke være andet end genbrugsbutikker og tomme butiksvinduer - samt et par højhuse rejst som monumenter over socialdemokratiets bedrifter.

Stop et kort øjeblik og forestil dig, hvordan Albertslund Centrum ser ud, hvis vi accepterer den nuværende udvikling fortsætter.

Det Radikale Venstre ønsker at der tænkes langsigtet på Albertslunds vegne og tænkes i nye baner. At kommunen valgte at sælge Albertslund Centrum til en kapitalfond er ikke ensbetydende med at der ikke kan gøres mange ting.

Albertslund Centrum skal være åbent og grønt - ligesom Albertslund.

Vi vil sætte en stopper for bygning af flere højhuse - og vi vil have åbne centret op med grønne områder. Det betyder også vi mener en række af bygningerne skal rives ned på sigt. Det mener vi bør indarbejdes i lokalplanerne. Der er ingen grund til at bygge højere og højere i centrum. Der er masser af plads i Albertslund.

Glem drømmene om centrum fyldt med specialbutikker

Tror vi seriøst på et hav af specialbutikker, når man ser på centrene i de omkringliggende byer? Når centret i Glostrup og Taastrup har hårde dage, hvor efterlader det så Albertslund Centrum? Mere og mere handel flytter på nettet - og den tendens tager blot til.

Der vil være brug for et apotek, frisører, dagligvarebutikker og nogle der kan reparere ens cykel - men jo før vi anerkender at mange andre områder endegyldigt er flyttet på nettet - jo før kan vi komme videre.

Borgerne skal indtage Albertslund Centrum

Vi mener det er på tide at retænke hvad vi vil med området - sådan det er relevant for os der bor i byen. Vi mener at Albertslund Centrum skal være byens hjerte - et sted hvor man ikke blot tager hen for at købe ind. Skal vi have et foreningernes hus? Skal der være kontorfællesskaber for iværksættere? Vi ved det ikke - men vi mener at vi skal have fælles visioner for et fremtidens Albertslund Centrum.

Det er muligt det tage 10-30 år at gennemføre det, men mangel på visioner er ikke svaret - så ender vi blot med endnu flere dumme kortsigtede beslutninger.

Ikke mere magt over Albertslund i hænderne på kapitalfonden

Vi mener det er naivt at tro, at en kapitalfond vil tænke på hvad der er bedst for Albertslund - og ikke for dem selv. Vi vil have stoppet salg af flere bygninger og områder til kapitalfonden Citycon.

Vi vil ikke have kapitalinteresser til at eje og kontrollere byens absolutte hjerte.