Hediye Temiz

Hediye er opvokset i Albertslund, 19 år gammel, tidligere elitesportsudøver og Taekwondo træner - også har hun et hjerte der banker for idrætsforeningerne, udsatte børn og unge og integrationspolitik. Læs mere om Hediye herunder...

Jeg er 19 år gammel og har boet i Albertslund siden jeg kunne gå. Til dagligt læser jeg statskundskab som selvstudie på Aarhus universitet. Jeg arbejder med børn og unge som taekwondo træner i Rødovre Taekwondo klub og Vollsmose Taekwondo klub. I Albertslund bor jeg sammen med min mor og mine bedsteforældre. Før jeg blev træner, var jeg elitesports udøver indenfor Taekwondo. Jeg har trænet mange forskellige steder i landet - og kom herigennem i kontakt med socialt udsatte unge i områder som Vollsmose og Nørrebro. Det har givet mig en interesse i at hjælpe andre unge - både som atleter og personer - hvorfor jeg valgte at blive træner senere.

Min interesse for politik startede i elevrådet på Høje Taastrup Gymnasie, hvor jeg gjorde en indsats for at eleverne kunne have det bedre på skolen. Vi var mange der havde en anden etnisk baggrund, hvor min store politiske interesse for integrationsområdet startede. Albertslund er en by med godt naboskab og et stort socialt hjerte. Man bliver sjældent dømt ud fra hudfarve, kultur eller religion. Vores idrætsklubber er enormt vigtige for de unge og de frivillige gør en kæmpe indsats, som vi skal bakke op omkring. Jeg synes det er vildt fedt at vi har nogle uddannelsescentre her i kommunen der er med til at udvikle vores unge. Vi skal vejlede de unge gennem deres ungdomsår så de ikke bliver væk i systemet. I Albertslund kommune har vi nogle unge mennesker der kommer fra socialt belastede familier, og vi skal hjælpe dem allerede i en ung alder med f.eks. ekstra lektiehjælp, hjælpe dem med at finde et arbejde osv. så vi undgår at de i fremtiden kunne blive en byrde for kommunen og samfundet.

Desuden vil jeg arbejde for at vores pædagoger og lærere får mere tid til at gøre hvad de er bedst til - nemlig at udvikle vores børn og unge til at kunne blive gode samfundsborgere.